Chihuahua ry

Chihuahuat

Turun piiri

Turun piirin kevään tapahtumat: yhteislenkki, suosittu virikerata ja lihashuoltopäivä!

Ti 23.4.19 klo 18 Yhteislenkki
Ke 8.5.19 klo 18 Yhteislenkki
Rauhallinen lenkki Ruissalon maisemissa, kokoontuminen Kasvitieteellisen puutarhan parkkipaikalla (osoite Kansanpuistontie). Lenkin pituus n. 3,5 km.

Su 28.419. klo 14 alkaen Virikerata
Sunnuntaina 28.4. on mahdollista osallistua virikeradalle klo 14 alkaen.
Virikerata järjestetään Koirapalvelu Evan hallissa (Inkilänkatu
4, 20300 Turku) ja sen vetää koulutusohjaaja Eva Teittinen.
Virikeradan hinta on 15€/koira (30 min).

Uutta! Voit oman radan sijaan osallistua myös viriketreffeille klo 14-14:30, jolloin hallissa on samaan aikaan 5 koiraa. Viriketreffien hinta on 5€/koira. Treffeillä huomioidaan muutkin ratailijat ja pidetään ainakin aluksi koirat hihnassa. Jos koirasi on kova vahtimaan ruokaa tai herkkuja, on ehkä parempi varata oma rata. Eli voit myös ilmoittautua vanhaan tapaan tavalliselle omalle virikeradalle, jolloin käytössä on puolikas halli yhdelle koiralle 30min ajan. Tavallisen virikeradan hinta on 15€. Saman perheen kaksi koiraa voivat varata koko hallin itselleen (30min = yht. 30€ kahdelta koiralta).

Koiran virikkeistäminen tarkoittaa koiran lajinomaisten tarpeiden
tyydyttämistä. Näitä ovat haistelu, tutkiminen, ruuan etsiminen,
kaivaminen, jäljestys.. eli virikeradalla omistajan tehtävä on rentoutua ja
seurata koiran touhuamista! Koira pääsee laskemaan stressitasojaan ja
tutkimaan halliin ja mahdollisesti sen ympäristöön järjestettyä virikkeistämisaluetta.

Virikeradalla jokaiselle on varattu puoli tuntia. Halli on jaettu näköestein kahteen osaan, eli rataa mahtuu suorittamaan kaksi koiraa eri puolille hallia samaan aikaan. Saman perheen koirat voivat varata molemmat puolet samanaikaisesti. Rata on hyvä mahdollisuus etenkin varautuneille koirille tulla tutustumaan halliin ja koiralähtöisesti käyttäytyvään ohjaajaan. Koira saa onnistumisia ja mukavan, rauhallisen hetken herkkuja etsien. Virikeradalta voi hakea vinkkiä, miten koiraa voi helposti ja edullisesti virikkeistää myös kotona.

Ilmoittautumiset virikeradalle piirin sähköpostiin chihuahua.turku@gmail.com 16.4. mennessä. Laita ilmoittautumiseen nimi, puhelinnumero ja kuinka monen koiran kanssa osallistut. Kerro myös tuletko viriketreffeille vai haluatko varata oman radan. Jos tulet tavalliselle virikeradalle, jokainen saa oman ajan, joten ilmoita myös jos toivot jotakin tiettyä kellonaikaa. Maksutiedot ja tarkempi info toimitetaan sähköpostiin ilmoittautuneille. Virikerata maksetaan ennakkoon yhdistyksen tilille.

La 18.5.19 klo 15-17 Lihashuoltopäivä
Chihujen lihaskuntopäivässä käydään läpi oman koiran lihashuoltoa helpoin toimin. Päivässä opetellaan koiran kevyt hieronta ja venyttelyt. Kurssi sisältää alkuun teoriaosuuden koirien pinnallisista lihaksista, sivelyiden ja venyttelyiden tekniikan sekä käytännön harjoittelua oman koiran kanssa.

Kurssin meille vetää Koirapalvelu HuippuKunnon koirahieroja Tiina Mäkinen. Kurssi pidetään lämpimässä hallissa Turun Murren hallin (osoite Kakontie 4, 21420 Lieto).

Osallistujamäärästä riippuen kurssin hinta on 27-37€/osallistuja. Kurssi toteutuu, jos osallistujia tulee vähintään 6. Sitovat ilmoittautumiset piirin sähköpostiin chihuahua.turku@gmail.com 1.5. mennessä. Päivä maksetaan etukäteen yhdistyksen tilille, hinta tarkentuu kun osallistujien määrä on selvillä.

Tervetuloa tapahtumiin!

1. piirivastaava Laura

KOIRAUINTI TURUN KOIRAUIMAHALLISSA

Keskiviikkona 7.11. klo 19:30-20 meille on varattu yhteisvuoro Turun Koirauimahallista (Kaarikatu 8, 20760 Piispanristi). Uinnin hinta on hieman ilmoittautuneiden määrästä riippuen n. 11-13,5 € /koira, hinta tarkentuu ilmoittautumisajan loputtua.

Vuoroon ei kuulu uittajaa, eli koiria uitetaan omatoimisesti. Altaan koko on 3m x 6,5m, ja useampi koira voi uida samaan aikaan jos koirat tulevat toimeen keskenään. Uiminen kehittää kokonaisvaltaisesti ja tehokkaasti lihaskuntoa. Vesi antaa mukavan vastuksen ja on raskaampaa liikuntaa kuin pelkkä lenkkeily. Kuntoutujien nivelet ja luut eivät rasitu vedessä. Juoksuiset nartut eivät voi osallistua uintiin.

Sitovat ilmoittautumiset piirin sähköpostiin chihuahua.turku@gmail.com 31.10. mennessä. Ilmoittautumiseen nimi, puhelinnumero ja kuinka monen koiran kanssa osallistut. Maksutiedot ja tarkempi info toimitetaan sähköpostiin ilmoittautuneille. Uinti maksetaan ennakkoon yhdistyksen tilille. Nyt alkaa olemaan viimeiset hetket päästä uimaan, sillä valitettavasti Turun Koirauimahalli suljetaan marraskuussa!