Chihuahua ry

Chihuahuat

_mg_4855

Chihuahua ry:n pentulista

Chihuahua ry:n pentulista on siirtynyt Facebookiin:

https://www.facebook.com/chihuahuarypentulista

Pentulistalta löytyvät yhdistyksen jäsenten kasvattamat, alle yhdeksän kuukauden ikäiset Suomessa syntyneet rekisteröintikelpoiset pennut. Lisätietoja pentueista saa suoraan ilmoituksen jättäneiltä kasvattajilta. Tarkemmat kriteerit ja ohjeet ilmoituksille löytyvät alta.

Ajoittain listalta löytyy myös uutta kotia etsiviä nuoria tai aikuisia rekisteröityjä koiria. Näistä koirista lisätietoja saa suoraan ilmoittajalta.

Pentuneuvonta

Chihuahua ry:n pentuneuvojat antavat yleistä tietoa rodusta. Mikäli olet kiinnostunut listalta löytyvistä pennuista, kysythän niistä suoraan ilmoittajalta. Pentuneuvonnasta vastaavat:

Virve Loukiainen, puh. 041 753 4452 tai
Mia Katajisto, puh. 050 4337652
Sähköposti: pennut.chihuahua.ry@gmail.com


Yhdistyksen jäsenet voivat ilmoittaa pentulista-sivulle kasvattamansa alle yhdeksän kuukauden ikäiset, Suomessa syntyneet rekisteröintikelpoiset pennut. Kennelliiton päätöksellä EJ-rekisteriin (esim. PEVISA-tuloksen puuttumisen tai liian tiheän pennuttamisen vuoksi) rekisteröityjä pentuja ei oteta yhdistyksen pentulistalle. Pentue on yhdistyksen pentulistalla kuukauden ajan, ellei kasvattaja toisin ilmoita.  Ilmoitukset pentueista tehdään sähköpostitse. Yhdistys voi painavista syistä jättää ilmoituksen julkaisematta.

Pentulista -sivulla on kaksi listaa, seuraavin ehdoin:

A-lista: Yhdistelmät, jotka täyttävät jalostustoimikunnan vaatimukset kokonaisuudessaan sekä Suomen Kennelliiton FI- ja ER-rekisterin rekisteröintiehdot sekä näistä yhdistelmistä syntyneet pennut, jotka on rekisteröity EJ-rekisteriin kasvattajan aloitteesta.

B-lista: Yhdistelmät, jotka täyttävät Suomen Kennelliiton FI- ja ER-rekisterin rekisteröintiehdot sekä näistä yhdistelmistä syntyneet pennut, jotka on rekisteröity EJ-rekisteriin kasvattajan aloitteesta. ER- tai EJ-rekisteröinti merkitään ilmoitukseen ao. pennun/pentueen kohdalle.

SKL:n rekisteröintiehdot: Koirarekisteriohje

Jalostuksentavoiteohjelma, josta löytyy jalostukseen käytettävien koirien vähimmäisvaatimukset: PEVISA ja Chihuahua JTO

Hyväksytyn yhdistelmän vähimmäisvaatimukset Chihuahua ry:n pentulistalle:

 • Jalostukseen pyritään käyttämään vain yksilöitä, joilla ei ole vakavia tai merkityksellisiä perinnöllisiä sairauksia tai vikoja ja jotka polveutuvat mahdollisimman terveiksi tunnetuista suvuista.
 • Polvilumpion sijoiltaanmeno (patellaluksaatio): jalostukseen käytetään tutkittuja ja terveitä yksilöitä (0). Perustelluista syistä jalostukseen voidaan käyttää yhdistelmää, jossa toisen koiran ollessa terve toisella voi olla patellaluksaatioaste enintään kaksi (2).
 • Voimassa oleva sydäntutkimuslausunto, ei sivuääniä.
 • Voimassa oleva silmätutkimuslausunto, perinnöllistä kaihia tai PRA:ta sairastavan koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä. Diagnoosi “muu vähämerkityksellinen kaihi” ei kuitenkaan sulje koiraa jalostuksesta.
 • Yli 8-vuotiaiden, jalostukseen käytettävien koirien silmätarkastus ei saa olla kahta vuotta vanhempi.
 • Yli 8-vuotiaiden, jalostukseen käytettävien koirien sydäntutkimuslausunto ei saa olla 12 kk vanhempi.
 • Mikäli pentueen isä on ulkomaalainen: Ulkomaalaisille uroksille on koirarekisteriohjeen mukainen, toistaiseksi voimassa oleva poikkeuslupa; ei vaadita silmätutkimus- eikä sydäntutkimuslausuntoa. Kolmatta pentuetta rekisteröitäessä uroksen pitää täyttää kaikki rodun PEVISA -vaatimukset tai yhdistelmällä pitää olla Kennelliiton etukäteen myöntämä poikkeuslupa.

Narttu:

 • Nartun tulee olla astutushetkellä vähintään 18 kuukauden ikäinen ja alle 8-vuotias. Yli 8-vuotiaan nartun pentue otetaan B-listalle, mikäli se on rekisteröity Kennelliiton FI-rekisteriin eläinlääkärintodistusta vastaan.
 • Nartulla on oltava vähintään erittäin hyvä (EH) laatuarvostelussa SKL-FKK:n hyväksymästä koiranäyttelystä. Vastaava tulos myös muun maan Kennelliiton alaisesta näyttelystä hyväksytään, jolloin kopio näyttelyarvostelusta on toimitettava pentueilmoituksen liitteenä.

Uros:

 • Uroksen tulee olla astutushetkellä vähintään 12 kuukauden ikäinen.
 • Uroksen on oltava palkittu erinomaisella (ERI) SKL-FKK:n hyväksymässä koiranäyttelyssä. Vastaava tulos myös muun maan Kennelliiton alaisesta näyttelystä hyväksytään, jolloin kopio näyttelyarvostelusta on toimitettava pentueilmoituksen liitteenä.
 • Geenipohjan kaventumisen välttämiseksi pyritään noudattamaan yleistä suositusta, että uroksen jälkeläismäärä ei ylitä 5% rekisteröintimäärästä 4 vuoden tarkastelujaksolla.

Ohjeet kasvattajille pentueen ilmoittamiseen listalle

Ilmoituksen tulee sisältää seuraavat asiat:

 • Pennun/pentujen sukupuoli ja karvanlaatu (esim. 1 lk uros, 2 pk narttua)
 • Pentueen syntymäaika (synt. 2.5.2016)
 • Isän ja emän nimet (suurilla alkukirjaimilla ja pienaakkosilla) ilman titteleitä sekä rekisterinumerot
 • Linkki pennun KoiraNet -sivulle tai muodostettuun sukutauluun
 • Kasvattajan nimi ja paikkakunta
 • Kennelnimi
 • Linkki kasvattajan kotisivulle
 • Puhelinnumero ja/tai sähköpostiosoite
 • Kasvattaja ilmoittaa kummalle listalle pentue tulee. Mikäli B-listalle, syy on ilmoitettava.
 • Halutessasi voit lähettää pennuista hyvälaatuisen kuvan/kuvia.

Puutteellisin tiedoin lähetettyjä ilmoituksia ei julkaista. Tarkistathan myös pentueen vanhempien tietojen oikeellisuuden. Kasvattaja vastaa myymiensä pentujen terveydestä ja kertoo ostajalle kaiken tiedossaan olevan, sekä vastaa ostajan kysymyksiin.

Malli-ilmoitus:

Pitkäkarvaiset: 1 uros
Lyhytkarvaiset: 2 narttua
Synt. 22.7.2018

Isä: Isän Nimi
Emä: Emän Nimi
Pentueen sukutaulu (linkki jalostustietojärjestelmään)
Hinta: (vapaaehtoinen)

Kasvattaja: Maija Meikäläinen
Kennelnimi: Meikäläisen
Puh. 040 123 456 tai maija.meikalainen@elisanet.fi

B-listalla: Syy, miksi B-listalla (esim. puuttuva näyttelytulos)

Myös yli yhdeksän kuukauden ikäisistä koirista voi ilmoittaa pentuneuvojille. Ilmoita aikuisen koiran rekisterinumero sekä halutessasi liitä mukaan hyvälaatuinen kuva koirasta.

Malli-ilmoitus:

1-vuotias pitkäkarvainen uros
Lisätietoja: Maija Meikäläinen, Helsinki
Puh. 040 123 456 tai  maija.meikalainen@elisanet.fi

Pentuneuvojat tarkastavat ilmoittajien kuluvan vuoden jäsenyyden jäsenluettelosta. Ilmoitukset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen pennut.chihuahua.ry@gmail.com.


Ajankohtaista

 • 16.3.2023

  Huijausviestejä liikkeellä

  Varoitus huijausviesteistä ⚠️ Tietoomme on tullut, että yhdistyksen nimissä on lähetetty viestejä, joissa on pyydetty …
  Lue lisää

 • 10.3.2023

  Chihuahua ry:n pääerikoisnäyttely 7.-8.10.2023 Orimattilassa

  Lauantaina 7.10. arvostellaan pitkäkarvaiset chihuahuat Sunnuntaina 8.10. arvostellaan lyhytkarvaiset chihuahuat Varaathan päivämäärät kalenteriisi! Tuomareina Dorthe …
  Lue lisää

 • 5.2.2023

  Kevätkokous 2023 Hollolassa

  SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS Aika: Sunnuntai 16. huhtikuuta 2023 klo 12:00 (valtakirjojen tarkastus klo 11:45) Paikka: Hollolan …
  Lue lisää

 • 12.1.2023

  Muutos Agilityn Rotumestaruuden laskemiseen

  Syyskokouksessa 2022 yhdistys hyväksyi muutoksen Agilityn Rotumestaruuden laskemiseen. Rotumestaruudesta kisataan virallisilla 3-luokan radoilla. Mikäli 3-luokassa …
  Lue lisää